Για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων

1. Γενικές Ερωτήσεις

Η Carky είναι η πρώτη εταιρεία που εισήγαγε το καινοτόμο μοντέλο του carsharing στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια διαδεδομένη και άκρως επιτυχημένη ιδέα στο εξωτερικό, όπου οι ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων (ιδιώτες αλλά και έμποροι) μπορούν να παραχωρήσουν τα αυτοκίνητά τους προς ενοικίαση, πλήρως ασφαλισμένα.

Η Carky σας προσφέρει έναν έξυπνο τρόπο να κερδίσετε έξτρα εισόδημα από ένα αυτοκίνητο που χρησιμοποιείτε ελάχιστα κατά τη διάρκεια του μήνα και μένει τον περισσότερο καιρό στο parking.

Η Carky συνδέει τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με τους ανθρώπους που επιθυμούν να ενοικιάσουν τα αυτοκίνητα αυτά. Αυτό επιτυγχάνεται με την παροχή μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας που παρέχει τον τρόπο για να οργανωθούν οι κρατήσεις και οι πληρωμές.

Στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, η Carky προσφέρει δύο τρόπους συνεργασίας: τη Διάθεση και την Ανάθεση.
1. Διάθεση : Οι ιδιοκτήτες ή νόμιμοι κάτοχοι των αυτοκινήτων διαθέτουν το αυτοκίνητό τους προς ενοικίαση μέσω της ιστοσελίδας της Carky, διευκρινίζοντας τις χρονικές περιόδους για τις οποίες το όχημά τους είναι διαθέσιμο προς ενοικίαση, τηρώντας τις διαδικασίες διαθεσιμότητας που ορίζονται στην Ιστοσελίδα. Η Carky ενημερώνει μέσω email ή μεσω της εφαρμογής τους ιδιοκτήτες κάθε φορά που υπάρχει κράτηση, και αυτοί μπορούν να αποδεχτούν ή να απορρίψουν το αίτημα. Στην περίπτωση αποδοχής, ένας αντιπρόσωπος της Carky θα παραλάβει το αυτοκίνητο την ημέρα της κράτησης και θα το επιστρέψει όταν η κράτηση ολοκληρωθεί.
2. Ανάθεση : Οι ιδιοκτήτες ή νόμιμοι κάτοχοι των αυτοκινήτων αναθέτουν τα αυτοκίνητά τους στην Carky για ένα χρονικό διάστημα (το οποίο μπορεί να είναι λίγες εβδομάδες ή και μήνες) και η Carky αναλαμβάνει όλη τη διαχείριση, από τις κρατήσεις, μεταφορές, πληρωμές, παραδόσεις και τεχνικούς ελέγχους.

Στην περίπτωση της Διάθεσης, η Carky χρεώνει ένα ποσοστό 30% επί του καθαρού κέρδους των κρατήσεων και πληρώνει το υπόλοιπο 70% στους ιδιοκτήτες.
Στην περίπτωση της Ανάθεσης, η Carky εγγυάται ένα μηνιαίο ποσό στους ιδιοκτήτες, ανάλογα με την κατηγορία και κατάσταση του αυτοκινήτου, και κερδίζει χρήματα από την υπενοικίαση.

Η εγγραφή γίνεται πολύ εύκολα μέσω του link «Καταχώρηση». Αφού δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στην Carky, στη συνέχεια μπορείτε να καταχωρήσετε το αυτοκίνητό σας, εισάγοντας κάποια βασικά στοιχεία όπως μάρκα και μοντέλο.
Η Carky ταξινομεί τα αυτοκίνητα σε μια από τις 6 κατηγορίες (Smart, City, Hatchback, Sedan, Executive, SUV) ανάλογα με τον τύπο του αυτοκινήτου.

Η υπηρεσία παρέχεται δωρεάν. Σαν χρήστης δεν έχετε καθόλου έξοδα, μόνο κέρδος.

Εσείς μπορείτε να επιλέξετε τις ημέρες διαθεσιμότητας του αυτοκινήτου και εμείς αναλαμβάνουμε όλα τα υπόλοιπα, όπως τις κρατήσεις, πληρωμές και παράδοση.

2. Ασφάλιση και ασφάλεια

Η εταιρεία μας παρέχει πλήρη (ή αλλιώς μικτή) ασφάλιση στα αυτοκίνητα που είναι δηλωμένα στο σύστημα της Carky, για όλη την περίοδο ενοικίασης, και δεσμευόμαστε να τα επιστρέψουμε στους ιδιοκτήτες στην αρχική κατάσταση που τα παραλάβαμε.

Στην αρχή της συνεργασίας μας, κάνουμε έναν τεχνικό έλεγχο του αυτοκινήτου πριν την αποδοχή του στην πλατφόρμα της Carky. Στη συνέχεια και στην αρχή της κάθε μίσθωσης, πριν παραλάβουμε το αυτοκίνητο, συμπληρώνουμε ένα έντυπο ελέγχου κατάστασης ζημιών, το οποίο πρέπει να αποδεχθεί ο ιδιοκτήτης πριν περάσει το αυτοκίνητο στην κατοχή μας.

Η αστική ευθύνη κατά τη διάρκεια της ενοικίασης περνάει, μέσω του συμφωνητικού που υπογράφεται αυτόματα στην πλατφόρμα μας, στον ενοικιαστή/χρήστη του αυτοκινήτου και ΟΧΙ στον ιδιοκτήτη. Κατά συνέπεια, η ευθύνη για τυχόν παραβάσεις του ΚΟΚ επιβαρύνει τους ενοικιαστές.

Η εταιρεία μας μπορεί να σας παρέχει μικτή ασφάλιση για την περίοδο ενοικίασης σε περίπτωση που μας αναθέσετε το αυτοκίνητό σας για μεγάλο χρονικό διάστημα (πχ πάνω από μήνα).

Αυτή τη στιγμή η Carky έχει επιλέξει συγεκριμένες μάρκες και μοντέλα αυτοκινήτων, ώστε να εγγυηθούμε την καλύτερη δυνατή απόδοση για τους ιδιοκτήτες. Εάν θέλετε να μας αναθέσετε ένα αυτοκίνητο και δεν βλέπετε τη μάρκα/μοντέλο στη λίστα μας, επικοινωνήστε μαζί μας και θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε.

Για την καλύτερη ποιότητα των υπηρεσιών μας, δεχόμαστε αυτοκίνητα της τελευταίας δεκαετίας, με ολοκληρωμένα τα service και χωρίς ζημιές. Αν δεν βρίσκετε το έτος κυκλοφορίας σας κατά τη διαδικασία καταχώρησης του αυτοκινήτου σας, επικοινωνήστε μαζί μας.

Βεβαίως, μπορείτε να καταχωρήσετε το αυτοκίνητό σας σε όποια περιοχή της Ελλάδας και αν βρίσκεστε.

Μπορείτε να καταχωρήσετε όσα αυτοκίνητα θέλετε χρησιμοποιώντας τον ίδιο λογαριασμό.

Δεν είναι απαραίτητο να είναι το αυτοκίνητο στο όνομά σας, αλλά θα πρέπει να έχετε την νόμιμη κατοχή του για να το διαχειριστείτε.

Σε περιπτωση που αναθέσετε σε εμάς το αυτοκίνητό σας για μεγάλο χρονικό διάστημα (περισσότερο από 2-3 μήνες), μπορούμε να καλύψουμε εμείς το κόστος επανέκδοσης πινακίδων και να το αφαιρέσουμε από το συνολικό ποσό ενοικίασης. Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.

Ναι, εφόσον βρίσκονται στην νόμιμη κατοχή του εγγεγραμένου χρήστη.

Ναι, πολλοί έμποροι αυτοκινήτων συνεργάζονται μαζί μας ενοικιάζοντας τα αυτοκίνητα τους καθώς αποτελεί για αυτούς έναν τρόπο να βγάλουν κέρδος μέχρι τα αυτοκίνητα να πουληθούν.

3. Οικονομικό όφελος

Το κέρδος σας εξαρτάται από το μοντέλο του αυτοκινήτου, τη διάρκεια ενοικίασης αλλά και τον τρόπο συνεργασίας που θα επιλέξετε. Η Ανάθεση αποτελεί μια σίγουρη λύση για τον ιδιοκτήτη καθώς έχει εξασφαλισμένο, σταθερό κέρδος κάθε μήνα. Η Διάθεση δυνητικά αποτελεί μια πιο προσοδοφόρο προσφορά, αν έχετε τον χρόνο να ασχοληθείτε με τις κρατήσες και τη διαχείρηση.
Για την αρχική ένδειξη των κερδών σας, μπορείτε να επισκεφθείτε την αρχική μας σελίδα, όπου περιγράφονται τα προβλεπόμενα έσοδα ανά κατηγορία.

Οι πληρωμές που οφείλονται από την Carky σε κάθε ιδιοκτήτη θα πραγματοποιούνται εντός 15 ημερών από τη λήξη της μισθωτικής περιόδου, σε τραπεζικό λογαριασμό που θα ορίζεται από την ιδιοκτήτη. Μπορείτε να εισάγετε τον τραπεζικό σας λογαριασμό για την πληρωμή των κερδών στο αντίστοιχο πεδίο στον λογαριασμό χρήστη στην ιστοσελίδα μας.

Όχι, η τιμή ενοικίασης καθορίζεται από εμάς χρησιμοποιώντας έναν αλγόριθμο δυναμικής τιμολόγησης που υπολογίζει διάφορους παράγοντες, όπως τιμές ανταγωνιστών, εποχικότητα και άλλους παράγοντες, ώστε οι τιμές μας να είναι ανταγωνιστικές και να μεγιστοποιήσουμε τα έσοδα των ιδιοκτητών.

Όχι, ο ιδιοκτήτης εξουσιοδοτεί την Carky ως αντιπρόσωπο για την είσπραξη του μισθωμάτων και οποιονδήποτε άλλων επιβαρύνσεων που καταβάλλονται από τον ενοικιαστή για κάθε επιμέρους ενοικίαση, όπως επίσης και για την παροχή των απαραίτητων αποδείξεων.

Ο ιδιοκτήτης είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την πληρωμή της προσωπικής του φορολογικής υποχρέωσης που απορρέει από τη λήψη των εισοδημάτων που προέρχονται από την ενοικίαση του οχήματός του.

 

Για τους ενοικιαστές αυτοκινήτων

1. Γενικές Ερωτήσεις

Οι προϋποθέσεις για να νοικιάσετε αυτοκίνητο από την Carky είναι οι ίδιες με τις προϋποθέσεις που ισχύουν στις εταιρείες ενοικιάσεως αυτοκινήτων, δηλαδή να είστε περισσότερο από 21 ετών και να διαθέτετε ελληνικό ή διεθνές δίπλωμα οδήγησης.

Όχι, δεν υπάρχει χιλιομετρικό όριο. Ωστόσο, υπάρχει έξτρα χρέωση ανά χιλιόμετρο αν υπερβείτε τα 200 χιλιόμετρα την ημέρα.

Όχι, η μικτή ασφάλεια του αυτοκινήτου καλύπτει μόνο ταξίδια εντός Ελλάδος.

Όλες οι κρατήσεις είναι προπληρωμένες και δεν υπάρχει δυνατότητα ακύρωσης, εκτός αν υπάρχει κάποιο σοβαρό περιστατικό που σας αναγκάζει να ακυρώσετε το ταξίδι σας. Σε αυτή την περίπτωση, επικοινωνήστε μαζί μας στέλνοντάς μας τα απαραίτητα δικαιολογητικά και θα σας επιστρέψουμε το ποσό της κράτησης.